reede, 19. juuni 2015

328/ tänane lõunasöök:)

Kuna täna töötasin kodus, oli lõunapausil aega kokku meisterdada maitsev lõunasöök. Uskumatu, aga isegi Meelis ütles, et on maitsev (see on päris suur kompliment tema suust)!

Retsept kahele siis järgmine:
2 sealiha minutipihvi (osta poest - 4 tükki oli pakis, hind 2,38 € või tambi ise seafilee õhemaks)
kookosõli
ananassi tükid või rõngad
Hellmans´i majonees 2 sl
natuke juustu (ei ole kohustuslik)
sool, pipar
chilli explosion
Tšillikaste
mesi
värske chilli
külmutatud aedviljad - kasutasin nii Tai segu, aedube kui herneid
riis

Keeda riis. Minul oli pakikestes olev riis, mille keetsin valmis, kaks pakki panin sügavkülma mustadeks päevadeks ja 1,5 pakki sõime Meelisega ära.

Prae sealiha õrnalt mõlemalt poolt kookosõlis tugeval kuumusel, et mahlad kinni võtaks. Pane ahjuplaadile, aseta liha peale paar ananassi tükki, veidike Hellmans´i majoneesi ning paar tükikest juustu. Maitsesta ka soola ja pipraga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures kuni juust on sulanud ja liha küps. Mina tõstsin ahjuplaati üles-alla, et oleks alt veidike pruunikam ikka liha..Aga ei õnnestunud.

Samal ajal valmista aedviljad.
Pane pannile kookosõli. Viska sinna pakk Tai aedvilju, ube, herneid (mida hing ihaldab tegelikult), lase sulada. Lisa supilusikatäis mett ja üks tšillikaun haki samuti sisse. Mina lisasin ka veidi mingit tšillikastet, mis kuskilt leidsin. Hauta kuni aedviljad küpsed ja maitsed segunenud.

Serveeri.

Mina panin taldrikule ka Balsamico kastet ja paar beebispinati lehte. Riisile puistasin peale Himaalaja soola ja kaunistasin basiilikuga. Kõrvale lõikasin ka natuke tomatit ja puistasin üle seesamiseemntega.




Kommentaare ei ole: